Christian Louboutin

Dneska bych chtěla napsat článek o světoznámém návrháři Christianu Louboutinu. Christian je pro mě něco jako vzor, strašně ho za to co dělá obdivuji :)  Navrhuje boty pro značky jako je Chanel nebo Yves Saint Lauren... Christian se narodil v Paříži v roce 1964. Již v dětství se začal zajímat o boty s vysokým podpatkem, vždy ho fascinovalo jak na nich ženy dokáží chodit.



Když jednou navštívil Musée National des Arts et d'Afrique d'Oceanie. Uviděl fotografie afrických žen, kterým bylo zakazováno nosit vysoké podpatky z obav, aby nezničily dřevěné podlahy. A právě zde se zrodila myšlenka na ony nebezpečně vysoké jehlové podpatky, které by značily ženskou sebejistotu a moc. Christian se rozhodl, že půjde za svým snem a v roce 1991 si otevřel v Paříži salón s obuví a mezi prvními spokojenými zákaznicemi byla monacká princezna Caroline, díky jejíž chvále se značka začala objevovat i mezi jinými celebritami. Jeho boty,které jsou význačné hlavně svojí rudou podrážkou s Christianovým podpisem jsou opravdovým luxusem, jeden takový pár stojí kolem 20 tisíc kč. 

Christian tvrdí že, žena která si koupí ony „louboutinky“ si nekupuje jen boty, investuje do umění a vyjadřuje svoji nezávislost, ovšem taková žena musí boty buď neskutečně milovat, nebo má posunutý práh bolesti. Louboutinovy boty mají totiž někdy dechberoucí výšku, až může člověk pochybovat, zda-li jsou navrženy k chůzi nebo na výstavy do galerií. Návrhář však bere ohledy a ve svých kolekcích tak nabízí škálu podpatků od balerín až po šestnácti centimetrové jehlové podpatky.

 

Christian za své překrásné střevíčky již několikrát obdržel cenu Luxury Brand Status Index. A stale zůstává obdivovaným návrhářem nejznámějších lodiček.









Christian navrhuje nejen lodičky, ale i kabelky a pánskou obuv :) 



 Obsah a balení louboutinek :) 
Krabice na louboutinky.
Červené Dust bagy :) aby se louboutinky nepoškodily.
Včetně dus bagů najdeme i malinký "pytlíček" s náhradními špičkami podpatků :)

A už překrásné louboutinky <3


Louboutinky se v Česku hodně špatně shánějí, ale prodávají se např. http://www.simpleconcept.cz/cs/ (Praha - Pařížská ulice)


Velmi povedená česká stránka o Louboutinkách ! :) - http://louboutinky.cz


Děkuji za přečtení ! :) Doufám, že se Vám článek líbil. 


TIFFANY <3


0 komentářů:

Okomentovat

 
Tiffany's style Blog Design by Ipietoon